Bio

Zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk

Marcel Spierts is zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur. Hij werkte lang als docent en onderzoeker aan de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam. Bij de laatste was hij verantwoordelijk voor de oprichting van Youth Spot, het onderzoeks- en praktijkcentrum voor jongerenwerk. Gedurende vijftien jaar maakte hij deel uit van de redactie van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en haar voorgangers. Onlangs promoveerde hij op de professionalisering van sociaal-culturele beroepen, zoals jongerenwerkers, vormingswerkers en opbouwwerkers. De handelseditie van zijn proefschrift ‘De stille krachten van de verzorgingsstaat. Geschiedenis en toekomst van sociaal-culturele professionals’ (404 pag.) is te bestellen met korting (!) voor 19,90 euro via: tsv@hexspoor.nl (ovv ‘Stille krachten’).

For 50 years, WWF has been protecting the future of nature. The world’s leading conservation organization, WWF works in 100 countries and is supported by 1.2 million members in the United States and close to 5 million globally.

Hij werkte lang als docent en onderzoeker aan de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam. Bij de laatste was hij verantwoordelijk voor de oprichting van Youth Spot, het onderzoeks- en praktijkcentrum voor jongerenwerk. Gedurende vijftien jaar maakte hij deel uit van de redactie van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en haar voorgangers.